Tonstad

SIRDALSVANNET

Tonstad er et tettsted og administrasjonssenteret i Sirdal kommune i Vest-Agder. Tettstedet har 894 innbyggere per 1. januar 2018, og ligger i nordenden av Sirdalsvannet omtrent 57 kilometer nord for Flekkefjord og 55 kilometer nordøst for Egersund. Tonstad var tidligere egen kommune fra 1905 til 1960.

Kunden har i dette tilfelle valgt å bytte en gammel betong/tre brygge med en kraftigere betongbrygge. Det kan stå ganske hardt på i Sirdsalsvannet. Mer informasjon om betongbrygger finnes her : https://www.telebryggen.no/produkter/betongbrygger-og-bolgedempere/

Tonstad har skigymnas. Sirdal VGS der flere gode skiskyttere har tatt sin utdanning (Marte Olsbu, Linda Grubben….) Ellers har Tonstad to bensinstasjoner, Coop, Nærbutikken, to banker, bibliotek og et bakeri. I tillegg er det et hotell som ikke er i bruk så ofte som det var i sine glansdager.

Montørene hjelper med lossing av betongbryggen. Ffs marine og Frugård transport har vært behjelpelige med transport og utløft av bryggen.

Tonstad har også et av Norges mest moderne skiskytteranlegg, Feed. Her er det blant annet selvanvisere og 1 km, 2 km, 3 km og 4 km asfaltert rulleskiløype. Dette anlegget er godt brukt av både skiskyttere og langrennsløpere på Sirdal videregående skole.

Ellers har de et flott idrett / kultur anlegg med barneskole, barnehage, videregående skole, idrettshall, kino / kulturhus, badestrand, natursti, 2 fotballbaner og klubbhus for fotballen på et veldig tett og samlet område.