Tilbake igjen i Larvik

Betongbrygge med utrigger og aluminiums landgang.

Viksfjorden er en liten fjordarm til Larviksfjorden i Larvik kommune, fem kilometer utenfor Larvik bys sentrum. Fjorden har innløp mellom Malmøya og Hummerberget ved Rekkevik, og strekker seg omtrent syv kilometer nordøstover forbi Vikerøya. Vikerøya deler Viksfjord i to og den østlige delen heter Kolladjupet, mens den nordlige delen heter Varillfjorden. Varillfjorden har en lengde på omtrent to kilometer, og på det smaleste er den bare omtrent to meter bred mellom Vikerøya og fastlandet. Området var inntil 1988 en del av den tidligere Tjølling kommune. Kaupangen i Skiringssal var en handelsplass som lå ved Kaupangkilen i Viksfjord. Kaupangen betraktes som Norges første by. En antar at det på 800-tallet kan det ha bodd 400–600 mennesker der.

Kunden har her valgt en flytebrygge i helbetong, flytebrygger i helstøpt betong er vår mest hardføre flytebryggeløsning. Kjerne av polystyren sørger for flyteevne og i kombinasjon med innstøpt armert betong borger det for lang levetid. På grunn av høy egenvekt og solid konstruksjon, tåler betongbryggene tøffe værforhold. Den er godt egnet på de mer værharde stedene og blir med fordel valgt til den ytterste piren i havneanlegg der den også virker som beskyttelse mot bølger for resten av havna. Størrelsen kan tilpasses de fleste behov, og etter nærmere angivelse kan betongflytebryggene kobles sammen direkte i ulike formasjoner. Det er egne landstedsbrygger også som er spesielt produserte for å ligge alene.

Våre utriggere brukes til fortøyning av båter på flytebrygger og faste brygger i områder med relativt rolige farvann. Hvilken lengde du trenger avhenger blant annet av størrelsen på båten. Utriggerne kommer i lengder mellom fem og tolv meter, og har flere praktiske detaljer. Utriggerne på bildet er 6m lange. Flottørene på våre utriggere er laget slik at de beskytter båten mot skader på skroget. Det er ingen skarpe kanter eller harde materialer, og slik vil du også unngå riper i lakken. Vi har både tradisjonelle grønne flottører, samt en ny grå farge.

Fastbrygge inne på grunnen, slik at ikke bryggen får problemer med dybden. Gutta “seiler” videre i bakgrunn, videre til nye prosjekter.