Nesøya
Nesøya er en øy i Indre Oslofjord som utgjør et delområde i Asker kommune. Øya har et areal på ca. 3km² og er via bro over Grønsund forbundet med fastlandet på Slependen i Asker. Fra Nesøya går det kabelferge over til naboøya Brønnøya. I vintersesongen fra oktober til mai legges det ut en flytebro over sundet. Navnet Nesøya har øya antakelig fått etter gården Nes på fastlandet, som også har gitt navn til Neselva, Næs bro fra ca. 1800 og stedet Nesbru. Denne gården antas å ha vært av de eldste i distriktet. Nesøya er nesten delt av Halsbukta i en nordre og en søndre del, bundet sammen av det smale eidet Halsen. Sentralt i den søndre delen ligger Nesøytjern naturreservat. Området er fredet på grunn av artsrikdommen i skogen og tjernet, som også inneholder en øy. Nesøytjernet har en spesiell og verneverdig fauna, slik det er spesifisert i begrunnelsen for å opprette naturreservatet. Tjernet ble tidligere brukt til isproduksjon med utskipningshavn ved Hestesund mellom Nesøya og Landøya, og fra ishus i Kalkbukta på østsiden av øya. Nesøye har fortsatt spor etter to kalkovner og en teglovn.
Flytebrygger i helstøpt betong er vår mest hardføre flytebryggeløsning. Kjerne av polystyren sørger for flyteevne og i kombinasjon med innstøpt armert betong borger det for lang levetid. På grunn av høy egenvekt og solid konstruksjon, tåler betongbryggene tøffe værforhold. Den er godt egnet på de mer værharde stedene og blir med fordel valgt til den ytterste piren i havneanlegg der den også virker som beskyttelse mot bølger for resten av havna. Størrelsen kan tilpasses de fleste behov, og etter nærmere angivelse kan betongflytebryggene kobles sammen direkte i ulike formasjoner.
Helstøpte betongbrygger har en kjerne av ekspandert polystyren. I alle hjørner er det støpt inn en brønn hvor ankerkjettingen føres opp i flytebryggen fra undersiden. Den låses av inne i brønnen. Det gjør det enkelt å komme til ankerkjettingen fra oversiden av flytebryggen. Slik kan man lettvint justere og etterse kjettingen fra oversiden og vurdere behov for utskifting. Telebryggen har utviklet en spesiell wirekobling for sammenkobling av betongbrygger. Den består av 20 mm stålwire med påklemte gjengestag i hver ende. Mellom betongbryggene monteres hylsedempere av polyuretan. Betongbryggene leveres med fenderstokk i trykkimpregnert furu som er skrudd fast på begge sider av bryggen med kraftige syrefaste bolter. Trefenderen er lektet ut fra kanten av bryggen. I tillegg er det montert et slitebord ytterst som dekker over de kraftige boltene. Dette gir enkel adkomst til utskiftning ved slitasje. Trefenderen er godt egnet til feste av utriggere. Vi har utviklet en egen hengsletype som henger over trefenderen og klemmes fast i underkant for at det skal være enkelt å justere båtplassbredden. Trinnløst og lettvint! Kontakt oss om deres prosjekt!