Larvik, Viksfjord

Viksfjorden (også skrevet Viksfjord), er en liten fjordarm til Larviksfjorden i Larvik kommune, fem kilometer utenfor Larvik bys sentrum. Fjorden har innløp mellom Malmøya og Hummerberget ved Rekkevik, og strekker seg omtrent syv kilometer nordøstover forbi Vikerøya. Vikerøya deler Viksfjord i to og den østlige delen heter Kolladjupet, mens den nordlige delen heter Varillfjorden. Varillfjorden har en lengde på omtrent to kilometer, og på det smaleste er den bare omtrent to meter bred mellom Vikerøya og fastlandet. Området var inntil 1988 en del av den tidligere Tjølling kommune. Kaupangen i Skiringssal var en handelsplass som lå ved Kaupangkilen i Viksfjord. Kaupangen betraktes som Norges første by. En antar at det på 800-tallet kan det ha bodd 400–600 mennesker der.

Helstøpt betongbrygge, med tilhørende landgang i aluminium. Egen fastbrygge er også montert for å holde bryggen vekk fra bunn.

Kunden har her valgt en Flytebrygge i helstøpt betong, dette er vår mest hardføre flytebryggeløsning. Kjerne av polystyren ( Isopor: XPS S-60) sørger for flyteevne og i kombinasjon med innstøpt armert betong (B45 MF40 med polypropylen fiber) borger det for lang levetid. På grunn av høy egenvekt og solid konstruksjon, tåler betongbryggene tøffe værforhold. Den er godt egnet på de mer værharde stedene og blir med fordel valgt til den ytterste piren i havneanlegg der den også virker som beskyttelse mot bølger for resten av havna. Størrelsen kan tilpasses de fleste behov, og etter nærmere angivelse kan betongflytebryggene kobles sammen direkte i ulike formasjoner.

Rullestolvennlig adkomst, badestigen i syrefast stål skimtes i front. Mer info på stiger finner du under produktene våre på hjemmesiden.

Helstøpte betongbrygger har en kjerne av ekspandert polystyren. I alle hjørner er det støpt inn en brønn hvor ankerkjettingen føres opp i flytebryggen fra undersiden. Den låses av inne i brønnen. Det gjør det enkelt å komme til ankerkjettingen fra oversiden av flytebryggen. Slik kan man lettvint justere og etterse kjettingen fra oversiden og vurdere behov for utskifting.

Telebryggen har utviklet en spesiell wirekobling for sammenkobling av betongbrygger. Den består av 20 mm stålwire med påklemte gjengestag i hver ende. Mellom betongbryggene monteres hylsedempere av polyuretan. Betongbryggene leveres med fenderstokk i trykkimpregnert furu (trykkimpregnert 4’’x 6’’ og utpåliggende dekkbord: 1,5’’ x 6’’). Som er skrudd fast på begge sider av bryggen med kraftige syrefaste bolter. Trefenderen er lektet ut fra kanten av bryggen. I tillegg er det montert et slitebord ytterst som dekker over de kraftige boltene. Dette gir enkel adkomst til utskiftning ved slitasje. Trefenderen er godt egnet til feste av utriggere. Vi har utviklet en egen hengsletype som henger over trefenderen og klemmes fast i underkant for at det skal være enkelt å justere båtplassbredden. Trinnløst og lettvint!

Ekstra plate for rullestol kan leveres som tilleggsutstyr. Det er også montert på kjekke pullerter i støpt aluminium.