KRISTIANSAND

Vågsbygd er den største bydelen i Kristiansand med om lag 36.250 innbyggere. Frem til 1965 var Vågsbygd en del av Oddernes kommune. Bydelen ligger sørvest i byen og grenser til Grim i nord og Søgne og Songdalen i vest. Delbydelene i bydelen er Flekkerøy, Slettheia, Voiebyen og Vågsbygd (sentrum). Fra Møvig ser man over til Fredriksholm festning og videre til Flekkerøya, som ofte ikke regnes til Vågsbygd. På Kroodden ligger Møvik fort. Vågsbygd kirke er fra 1967. Det er også en kirke på Flekkerøy, bygd i 1960, mens Voie kirke er en såkalt «arbeidskirke» fra 1990.

Betongbrygge med tilhørende utriggere. Både gangbare og fortøyningsbommer.

Kunden har i dette tilfellet anskaffet flytebrygger i helstøpt betong. Dette er vår mest hardføre flytebryggeløsning. Kjerne av polystyren sørger for ekstrem flyteevne og i kombinasjon med innstøpt armert betong har denne bryggetypen meget lang levetid. På grunn av høy egenvekt og solid konstruksjon, tåler betongbryggene tøffe værforhold. Den er godt egnet på de mer værharde stedene og blir med fordel valgt til den ytterste piren i havneanlegg der den også virker som beskyttelse mot bølger for resten av havna. Størrelsen kan tilpasses de fleste behov, og etter nærmere angivelse kan betongflytebryggene kobles sammen direkte i ulike formasjoner.

Helstøpte betongbrygger har en kjerne av ekspandert polystyren. I alle hjørner er det støpt inn en brønn hvor ankerkjettingen føres opp i flytebryggen fra undersiden. Den låses av inne i brønnen. Det gjør det enkelt å komme til ankerkjettingen fra oversiden av flytebryggen. Slik kan man lettvint justere og etterse kjettingen fra oversiden og vurdere behov for utskifting.

pullerter montert for longside båtplass.