Kragerø

Soppekilen

Kragerø er en bykommune i Telemark. Den grenser i sørvest til Risør, i vest til Gjerstad, i nordvest til Drangedal og i nordøst til Bamble. Kragerø by har per 1. januar 2018 i alt 5 417 innbyggere, mens kommunen har nesten 11 000.

dav

Kragerø har 495 øyer, holmer og skjær og 4 000 fritidsboliger. Det er også 190 ferskvann innenfor kommunens grenser. Kragerø vokste frem som ladested for trelasteksport under Skien, men fikk kjøpstadsprivilegier i 1666. Byen var i seilskutetiden en av Norges største sjøfartsbyer. Den eldste bebyggelsen lå på begge sider av Bysundet mellom fastlandet og en øy som nå bare heter Øya, men tidligere må ha blitt kalt Kragerø og har gitt navn til byen. Dette navnet er mest sannsynlig en dansk skrivemåte for Kråkerøy, etter fuglearten kråke. Kragerø er omtalt som «perlen blant kystbyene»

Kunden har her valgt en flott “L” konstruksjon i helbetong, den er kledd med impregnert treverk. Det er montert en landgang i tre med tilhørende smijernsrekkverk. Bryggen er fendret med Parmafender og har flere syrefaste pullerter for fortøyning. En liten utrigger på innsiden ble det også plass til.