Kragerø

Tilbake i Kragerø med en rullestol tilpasset betongbrygge.

Kragerø er en bykommune i Vestfold og Telemark fylke. Den grenser i sørvest til Risør, i vest til Gjerstad, i nordvest til Drangedal og i nordøst til Bamble. Kragerø by har ca. 5500 innbyggere, mens kommunen har nesten 11 000. Kragerø er omtalt som «perlen blant kystbyene» av Edvard Munch. «Denne byen burde males!» sa Christian Krohg da han var på besøk i Kragerø.

Enkel adkomst med landgang i aluminium og overgang til rullestol.

Kragerø har 495 øyer, holmer og skjær og 4 000 fritidsboliger. Det er også 190 ferskvann innenfor kommunens grenser. Kragerø vokste frem som ladested for trelasteksport under Skien, men fikk kjøpstadsprivilegier i 1666. Byen var i seilskutetiden en av Norges største sjøfartsbyer. Den eldste bebyggelsen lå på begge sider av Bysundet mellom fastlandet og en øy som nå bare heter Øya, men tidligere må ha blitt kalt Kragerø og har gitt navn til byen. Dette navnet er mest sannsynlig en dansk skrivemåte for Kråkerøy, etter fuglearten kråke.

Montørene har her montert betongbrygger i “L” formasjon, dette gir god en beskyttelse for båten. Bryggen er tilpasset rullestol og gjør tilgangen til hytten litt enklere. Gutta har montert en solid landgang i aluminium, denne har solide fester med gummioverføringer. Telebryggen seiler videre og er nok tilbake i Kragerø om ikke lenge.. Du kan ikke krysse havet bare ved å stå og stirre på vannet som mønterene sier..