Grimstad

GRIMSTAD

Grimstad er en kystkommune i Agder fylke. Kommunen grenser til Arendal i øst, Froland og Birkenes i nord og Lillesand i vest. Grimstad fikk by status i 1816. I 1971 ble de tidligere kommunene Landvik og Fjære slått sammen med Grimstad. Byen ligger på vestsiden av Groosefjorden, og bebyggelsen strekker seg nordover inn i Fjære. Grimstad er et viktig handels- og servicesenter, og en viktig skoleby med videregående skoler og Høgskolen i Agder med ingeniør- og naturforvalterutdanning, Telenor Kompetanse (tidl. Teleskolen) i tillegg til teknologisenter for forskning og utvikling. Fra starten av skoleåret 2010 ble virksomheten til universitetet i Agder konsentrert i Teknologiparken i Grimstad. Byen er blant annet kjent for sitt teater, sitt fruktvinfirma og sine skipsrederier. Grimstad er blitt målt til byen med flest soldager i året i Norge.

Kunden har valgt flytebrygger i helstøpt betong. Dette er vår mest hardføre flytebryggeløsning. Kjerne av polyesteren sørger for flyteevne og i kombinasjon med inn-støpt armert betong borger det for lang levetid.

På grunn av høy egenvekt og solid konstruksjon, tåler betongbryggene tøffe værforhold. Den er godt egnet på de mer værharde stedene og blir med fordel valgt til den ytterste piren i havneanlegg der den også virker som beskyttelse mot bølger for resten av havna. Størrelsen kan tilpasses de fleste behov, og etter nærmere angivelse kan betongflytebryggene kobles sammen direkte i ulike formasjoner.