FARSUND

Farsund er en kommune og en by sørvest i Agder fylke. Farsund er en kystkommune med Nordsjøen i sør og i vest, og grenser mot Kvinesdal i nordvest og Lyngdal i sørøst. Kommunen har 9 695 innbyggere. Dagens kommune ble etablert i 1965, da bykommunen Farsund ble slått sammen med nabokommunene Lista, Herad og Spind, og den nye kommunen fikk navn etter byen. Kunden har her valgt en av våre mest robuste løsninger, store betongbrygger. Med sine 3m bredde og 1,2m høyde har de meget gode forutsetninger for litt ruskevær.

Aluminiums landganger er brukt som tilkomst til bryggene. Utbygger er i full gang med arbeidene på landsiden.

Helstøpte betongbrygger har en kjerne av ekspandert polystyren. I alle hjørner er det støpt inn en brønn hvor ankerkjettingen føres opp i flytebryggen fra undersiden. Den låses av inne i brønnen. Det gjør det enkelt å komme til ankerkjettingen fra oversiden av flytebryggen. Slik kan man lettvint justere og etterse kjettingen fra oversiden og vurdere behov for utskifting. Telebryggen har utviklet en spesiell wirekobling for sammenkobling av betongbrygger. Den består av 20 mm stålwire med påklemte gjengestag i hver ende. Mellom betongbryggene monteres hylsedempere av polyuretan. Betongbryggene leveres med fenderstokk i trykkimpregnert furu som er skrudd fast på begge sider av bryggen med kraftige syrefaste bolter. Trefenderen er lektet ut fra kanten av bryggen. I tillegg er det montert et slitebord ytterst som dekker over de kraftige boltene.

Våre utriggere brukes til fortøyning av båter på flytebrygger og faste brygger i områder med relativt rolige farvann. Hvilken lengde du trenger avhenger blant annet av størrelsen på båten. Våre utriggere kommer i alle lengder mellom fem og tolv meter, og har flere praktiske detaljer. Flottørene på våre utriggere er laget slik at de beskytter båten mot skader på skroget. Det er ingen skarpe kanter i harde materialer, og slik vil du også unngå riper i lakken. Vi har både tradisjonelle grønne flottører, samt en ny grå farge. Her ligger utriggerne godt skjermet bak kraftige betongbrygger.