Åbyfjorden, Stathelle

Åbyfjorden

Denne gangen har montørene i Telebryggen vært i hjemmetraktene, nærmere bestemt: Åbyfjorden. Det er en liten fjord i Bamble kommune i Telemark. Den er ca. 3 km lang, og munner ut sørvest i den større Rognsfjorden som ligger ytterst i Langesundsbukta. Åbyfjorden strekker seg inn til Åbyelva ved Åby, og den største øya i denne lille fjorden er Skokleøya. Ytterst nord i fjorden ligger et av Norsk Hydros største hytteområder; «Hydrostranda».

Dette er relativt rolige farvann, vi har i denne situasjonen anbefalt følgende brygge: betong/tre brygge, disse er stødige på vannet , de flyter godt og den høye egenvekten gjør at de beveger seg lite. Konseptet kombinerer de gode egenskapene som betong flyte- elementene har i sjøen med et solid rammeverk og dekkebord i tre. Betong/tre bryggene produseres i ett stykke, dette gjør at kreftene bryggen blir utsatt for  blir fordelt utover hele lengden. Bryggene produseres fra 7 meter og opp mot flere hundre meter.

Kunden har også tilhørende utriggere fra Telebryggen, som har gitt et flott resultat. Våre utriggere brukes til fortøyning av båter på flytebrygger og faste brygger i områder med relativt rolige farvann. Hvilken lengde du trenger avhenger blant annet av størrelsen på båten. Våre utriggere kommer i alle lengder mellom fem og tolv meter, og har flere praktiske detaljer. Flottørene på våre utriggere er laget slik at de beskytter båten mot skader på skroget. Det er ingen skarpe kanter i harde materialer, og slik vil du også unngå riper i lakken. Vi har både tradisjonelle grønne flottører, samt en ny mer moderne grå farge.